Lašva komerc d.o.o. Nova Bila
lasva-komerc@tel.net.ba +387/30/707-481

Novosti

“Travnik NOĆNA UTRKA” 2019

Ove godine se Lašva Komerc kao kompanija koja podržava projekte od značenja za lokalnu zajednicu, a u ovom slučaju i šire, pridružila hvale vrijednom projektu „Travnik NOĆNA UTRKA“ u organizaciji Centra za edukaciju mladih. Ovom prilikom bi se željeli zahvaliti svim sudionicima „Travnik NOĆNE UTRKE“, gledateljima, te nada sve organizatorima, koji su učinili sve kako bi „Travnik NOĆNA UTRKA“ protekla usuđujemo se reći u spektakularnom izdanju. Sinergija koju smo postigli u ovom projektu najbolje se odražava u samom sloganu našeg brenda Mercedes-Benz – “The best or nothing”

 

 

5 razloga zašto kupiti Mercedes-Benz vozilo

 

 

G-Class Experience

“U posjeti proizvodnom pogonu”

Već 40 godina Mercedes-Benz G-klasa se izrađuje u Grazu, Austrija, u početku Steyr-Daimler-Puch, a od 1998. pod zastavom Magna International. Tradicija izvrsnosti nastavlja se s novom G-klasom. Više od 300.000 G-klasa isporučeno je od početka proizvodnje 1979. godine. Zahvaljujući predanom i iskusnom timu, svako vozilo može se prilagoditi potrebama kupca. Najsuvremeniji proizvodni prostor i najnovije tehnologije osiguravaju učinkovit i optimiziran rad. Održava DNK koji je zaslužio reputaciju jednog od najsposobnijih i legendarnijih terenskih vozila u povijesti, a istovremeno dodaje sve više tehnologije i prostora unutrašnjosti vozila. Obično se tvorničke ture sastoje od mnogo hodanja i čekanja. Ali ne i ovdje!

 

“Mercedes-Benz G-Klasa: Ekstremni offroad test”

Nakon brzog, ali vrlo informativnog obilaska tvornice, vraćamo se u izložbeni salon gdje nas čeka 7 Mercedes G500 da nas odvedu na ispitnu stazu poznatog G-a na planini Schöckl. Ovdje uska cestovna staza s nagibom do 100% vodi do restorana na 1.400 metara nadmorske visine s prekrasnim pogledom na južnu Austriju. Vožnja od tvornice u Grazu do Schöckla je oko 20 kilometara i traje oko 35 minuta. Vrijeme je kišno i kako kaže naš vozač idealno, jedino bi moglo biti bolje da je na stazi snijeg. Počinjemo Schöckl na malom zemljanom putu koji vodi do onoga što izgleda kao suho riječno korito. Vozimo se konvojem i pratimo dva G-a ispred nas. Iza volana je Karl, jedan od test vozača Mercedes-Benz G-klase. Samo zaposlenici s posebnom „off-road licencom“ smiju voziti na Schöcklu. Uz demonstraciju vozača, te uz vlastiti doživljaj vožnje uvjerili smo se u snagu, robusnost i svestranost moćnog G-a. Inače tradicionalna testna staza na planinskim obroncima Schöckla jedan je od najzahtjevnijih terenskih testova koja je širom svijeta bez usporedbe: jedan ispitni kilometar na ispitnoj stazi odgovara stvarnoj operaciji od 50 kilometara.

 

“Magna službena testna staza Mercedes Benz-a”

Povratkom s obronaka planine Schöckl došli smo do završnog dijela programa na Magna testnu stazu gdje smo imali priliku da odradimo demo vožnje s dva doista izuzetna i impresivna vozila. Mercedes-Benz G500 4×4² opremljen twin-turbo V8 motorom i do 416 KS, te je jedan od rijetkih proizvodnih automobila opremljenih s portalnim osovinama, te neizostavni G 63 AMG 6X6 napravljen da ispuni sve topografske i meteorološke izazove koji su do sada zaustavili sva druga vozila. Potom smo pristupili demonstraciji dinamičkog i pomoćnog sustava. Vozilo koje smo koristili za ovu demonstraciju je novi Mercedes AMG G 63 s 4,0 litrenim V8 biturbo AMG motorom snage 430 kW (585 KS), maksimalnim okretnim momentom od 850 Nm i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4.5 sekunde, koji pretvara svaku vožnju u intenzivan doživljaj. S obzirom na to da treba pomaknuti dvije i pol tone i da sjedite nekoliko desetaka centimetara naviše, iskustvo postaje još više zapanjujuće.